login
Ajankohtaista
Ilotulitus venetsialaisten aikaan
23.08.2016

Venetsialaisilla tarkoitetaan veneily- ja mökkeilykauden päätöstä, jota on juhlittu perinteisesti Länsi-Suomen rannikkoseuduilla elokuun viimeisenä viikonloppuna. Juhla on levinnyt vähitellen lähes koko Suomeen. Ilotulitteet ovat aina kuuluneet osana juhlaa ja osa pelastuslaitoksista on vaatinut ilmoituksen ilotulitteiden käytöstä.

Pohjois-Savon pelastuslaitos on tehnyt päätöksen, jonka mukaan ilotulitteiden käytölle ei vaadita erillistä käyttöilmoitusta venetsialaisten aikaan. Ilotulitteiden käyttö sallitaan elokuun viimeisen viikonlopun lauantain klo 18.00 – sunnuntain klo 02.00 välisenä aikana. Ilotulitteiden käyttö on kuitenkin kiellettyä kaikilla ilotulitteiden käyttökieltoalueilla, taajama-alueilla (liikennemerkein rajattu alue) sekä ruohikkopalovaaran/metsäpalovaroituksen aikana.

Noudata aina ilotulitteen käyttöohjeita. Ilotulitteiden luovuttaminen alle 18-vuotiaille sekä päihtyneille henkilöille on kiellettyä, samoin niiden hallussapito. Käytä aina suojalaseja ilotulitteita ampuessasi!

Muistathan huomioida myös muut ihmiset ja eläimet ilotulitusta suunniteltaessa. Mukavaa juhlaa kaikille!

Lisätietoja:
http://pspelastuslaitos.fi/Pohjoissavo-580