login
Palomuseo

Pohjois-Savon Palomuseo on Pohjois-Savon pelastuslaitoksen ylläpitämä paikallinen palo- ja pelastustoimen erikoismuseo. Museo on avattu vuonna 2001 ja se on yksi edustavimmista palo- ja pelastusalan museoista Suomessa. Viidentoista toimintavuotensa aikana Pohjois-Savon palomuseo on edistänyt oman erityisalansa paikallisen historian ja perinteiden tuntemusta tallentamalla esineitä, valokuvia ja tarinoita ja välittämällä niiden avulla tietoa suurelle yleisölle.  

Perusnäyttely kertoo palokunnan työstä ja elämästä ja keskiössä ovat työasut ja -välineet aina suurikokoisista ajoneuvoista pieneen taskulamppuun. Suurin osa kokoelmista on Kuopion palokunnan ja Pohjois-Savon pelastuslaitoksen vanhaa esineistöä mutta joukossa on myös materiaalia muilta maakunnan asemilta sekä Kuopion VPK:lta.

Seuraa meitä instagramissa

 

Palomuseo 15 vuotta-  yleisötapahtumaa vietettiin 18.6.2016  

Pohjois-Savon pelastuslaitos avasi palomuseon kesäkauden yleisötapahtumalla. Päivän aikana piha-alueella oli nähtävänä mm. vanhoja paloautoja ja -kalustoa.  Pelastuslaitos järjesti myös laskeutumisnäytökset ja lapsiasiakkaat saivat osallistua piirrustuskilpailuun ja suunnitella tulevaisuuden paloauton. Kiitos kaikille kävijöille!

 

Kesän 2019 aukioloajat

Palomuseo on avoinna 12.6. - 7.8.2019 keskiviikkoisin klo 12–15. Museo-oppaina toimivat Kuopion paloveteraanit ry:n jäsenet. Lisätietoja pelastuslaitoksen infopisteestä puh. 017 188 100.  

Museoon on vapaa pääsy.

Käyntiosoite:
Pohjois-Savon pelastuslaitos
Volttikatu 1 A
70150 Kuopio

Sisäänkäynti pelastuslaitoksen pääsisäänkäynnistä, ovesta 1.

Tervetuloa!

Museo on avoinna ympäri vuoden ryhmille sopimuksen mukaan. Tutustumismahdollisuutta Palomuseoon voi tiedustella Kuopion paloaseman päivystävältä ruiskumestarilta, puh. 044 718 8114.