login

Ilotulitteiden käyttö on kielletty Kuopion kaupungin ydinkeskustassa, Petosen alueella ja Nilsiän Tahkon alueella sekä Varkauden kaupungin Päiviönsaaren alueella 31.12. klo 18.00 – 1.1. klo 02.00 välisenä aikana sekä venetsialaisten aikaan elokuun viimeisenä viikonloppuna.


ILOTULITTEIDEN KÄYTTÖÄ RAJOITETAAN

Pohjois-Savon pelastuslaitos kieltää yleiseen kauppaan hyväksyttyjen ilotulitteiden käyttämisen 31.12. klo 18.00 – 1.1. klo 02.00 välisenä aikana, sekä venetsialaisten aikaan elokuun viimeisenä viikonloppuna, seuraavilla alueilla:

Kuopion kaupungissa:

1) Keskustan alueella Puistokadun, Asemakadun, Satamakadun ja Kirkkokadun rajaaman alueen sisäpuolella (katso kartta) ja

2) Petosen alueella Pitkälahdentien, Petosentien, Hulkontien, Kulmakadun ja Kulmakadun jatkeena olevan kevyenliikenteenväylän rajaaman alueen sisäpuolella (katso kartta)

3) Nilsiässä Tahkon alueella (katso kartta) sekä

Varkauden kaupungissa:

Päiviönsaaren alueella (katso kartta).

Päätös on voimassa toistaiseksi.

Noudata turvallisuusohjeita!

Ilotulitteiden jatkuvasti lisääntyvästä käytöstä aiheutuu vuosittain yhä enemmän roskaantumista, erilaisia vahinkoja ja vammoja, syttyy tulipaloja ja niillä aiheutetaan ilkivaltaa sekä muita järjestystä ja turvallisuutta vaarantavia tilanteita. Tämän vuoksi Pohjois-Savon pelastuslaitoksen pelastusjohtaja on päättänyt kieltää ilotulitteiden käytön Kuopion kaupungissa ydinkeskustan ja Petosen alueella sekä Varkauden kaupungin Päiviönsaaren alueella vaarallisten kemikaalien ja räjähteiden käytön turvallisuudesta annetun lain (390/2005) 92§:n nojalla.

Muilla alueilla yleiseen kauppaan hyväksyttyjä ilotulitteita saa käyttää ilman erillistä lupaa 31.12. klo 18.00 – 1.1. klo 02.00 välisenä aikana, sekä venetsialaisten yhteydessä elokuun viimeisenä viikonloppuna lauantain klo 18.00 - 24.00 välisenä aikana. Ilotulitteita ampuessa on aina käytettävä suojalaseja.

Kaikkien ilotulitteiden myynti ja luovuttaminen alle 18-vuotiaille ja päihtyneille on kiellettyä, samoin niiden hallussapito. Kielto koskee myös papatteja ja tähtisadetikkuja.

Myyntipisteiden on järjestettävä kuluttajien palauttamien viallisten ilotulitteiden vastaanottaminen uuden vuoden jälkeen.

Lisätietoja antavat päivystävä palomestari (puh. 044 7188 113) ja virka-aikana palotarkastajat (puh. 044 7188 107 tai 044 7188 108).

Katso myös:
TUKES (Turvallisuus- ja kemikaalivirasto): Ilotulitusohjeet